Учебни заведения

Обучение “Инструменти за привлекателно образование”

Обучение “Инструменти за привлекателно образование”
Дата
24 Септ. 2020 - 25 Септ. 2020
Локация
София

Обучението е насочено към учители, които искат да разберат как технологиите могат да бъдат в помощ в класната стая и извън нея.

  • Дигитални инструменти, които допълват и улесняват преподавателската практика
  • Модели за дистанционно преподаване от обучението в електронна среда и как могат да се използват в моето училище
  • По-ефективна работа и повече спестено време с безплатни онлайн приложения

И още:

  • Как да мотивираме учениците да учат?
  • Можем ли да ентусиазираме децата да харесват тестовете?
  • Или да не се отказват, ако нещо не са разбрали?
  • Възможно ли е проверката на домашни да отиде в миналото?
  • Как за части от секундата да знам всеки един ученик от класовете ми колко задачи е решил последната седмица, къде му е било трудно и къде – не?

Обучението е насочено към учители по всички предмети/ начални учители и представя набор от най-нови технологии, платформи и софтуерни продукти за учителя и учениците от всяка възраст. Подходящо е както за учители, които вече активно използват нови технологии в работата си, така и за такива, които акцентират на други методи, но “искат да са в час” и с дигиталното.

В обучението се разглеждат интернет платформи като Кан Академия (Khan Academy) – най-мащабната и развита като инструменти платформа за общо образование в света (също така изцяло безплатна), Google Classroom, Microsoft Teams и много други приложения Представят се разнообразни примери за образователен софтуер, устройства, добри практики и насоки за тяхното използване. Програмата се фокусира върху това как използването на различни инструменти може да направи уроците по-привлекателни и практически полезни за учители и ученици, а самият процес на обучение и организирането му да бъде по-лесен и ефективен за всички страни. Акцентира се на важността от сътрудничество и работа в екип, междупредметни връзки и проектно-базираното обучение.

Обучението предоставя разработени практики изцяло на български език, подходящи за учебни часове и извънкласни занятия – за ученици от предучилищна група до 12 клас.

Предварителна програма: https://bit.ly/2QNLOLd

Квалификационен кредит: Обучението “Инструменти за привлекателно образование” е одобрено от МОН със заповед № РД09-1058/25.01.2017 и успешно завършилите получават 1 кредит.

Продължителност: 16 академични часа – 1 ден присъствено и 1 ден ден онлайн.

Място на провеждане на присъствения ден: София

Възможно е да бъдат обявени издания на обучението в други населени места. За повече информация се свържете с екипа на сдружение “Образование без раници”.

Предстоящи дати: 24 и 25 септември 2020 г.

Регистрация: отворена за обучението на 24 и 25 септември 2020 г.

Линк към формата за регистрация: https://forms.gle/dfy8yusP6PpMAHA59

Стандартна цена: 120 лв./участник

Отстъпки за обучението на 24 и 25 септември 2020 г.:

Цена с отстъпка за групи от 3 и повече участници от едно училище – 100 лв. на участник.

Цена с отстъпка за ранно записване до 14 септември на индивидуални участници: 110 лв. на участник.

Удостоверение: за всеки участник се издава поименно електронно удостоверение със съответния брой квалификационни кредити.

За целите на обучението е необходимо участниците да разполагат с преносим компютър. По изключение и след предварително уточняване организаторите могат да предоставят работен таблет.

Заплащането се извършва до 3 работни дни след регистрация само по банков път. Ако регистрацията е направена 3 или по-малко дни преди обучението, таксата се заплаща при първа възможност.

Данни за плащане:

Титуляр: Образование без раници/ Obrazovanie bez ranitsi

IBAN: BG80RZBB91551006639897

BIC: RZBBBGSF

Банка: Райфайзенбанк